ФК Илинден (Велмеј)

ФК Илинден е македонски фудбалски клуб од село Велмеј, Општина Дебрца. Клубот во сезона 2006/07 и 2007/08, се натпреваруваше во 2 МФЛ (Втора македонска фудбалска лига), но и во двате сезони се откажа од натпреварувањето.