Крајни точки на Полска

список на статии на Викимедија

Ова е список на крајните точки на Полска, односно месностите кои лежат најисточно, најзападно, најсеверно и најјужно, како и над под секоја друга точка во земјата.

Крајните точки на Полска.

Просторни крајности

уреди

Висински крајности

уреди

Средиште

уреди

Селото Пјонтек во Лоѓското Војводство се смета за геометриско средиште на Полска, што е различно од географското средиште.

Поврзано

уреди