Енрико Карузо

Енрико Карузо (Неапол, 27 февруари 1873 - 2 август 1921, италијански оперски пејач, тенор, еден од најголемите пејачи на сите времиња. Неговиот изведувачки репертоар е мошне богат. Настапуваше на повеќе оперски сцени: во Милано, Лондон, Њујорк и на други места. Автор е на книгите „Спомени“ и „Методи на пеење“[1],[2].

Енрико Карузо
Lucia di Lammermoor (1908).

НаводиУреди