Емилија Масларова

Емилија Масларова е научник и политичар од Бугарија со потекло од Пиринска Македонија.[1] Во текот на неjзината кариера била професор во Тракискиот универзитет во Стара Загора, министер за труд во 1990-1991 во владата на Димитар Попов, пратеник во бугарското Народно собрание во периодот 1997-2005 и министер за труд во владата на Сергеј Станишев во периодот 2005-2009.

Емилија Масларова
Родена 3 јули 1949
Јакоруда, Бугарија

Извори уреди

  1. Дарик њуз, 1 октомври 2007. (бугарски)