Демократска партија на Турците на Македонија

Демократска партија на Турците (турски: Türk Demokratik Partisi) — политичка партија, претставник на етничките Турци во Република Македонија. Претседател на партијата е Бејџан Илјаз, додека Јусуф Хасани е пратеник во Собранието на Република Македонија како дел од коалицијата на ВМРО-ДПМНЕ.[1]

Демократска партија на Турците на Македонија
Makedonya Türk Demokratik Partisi
Основана1990
ШтабСкопје
ИдеологијаЗаштита на правата на Турците
Политичка положбаЦентризам
Меѓународна припадностнема
Европска припадностнема
Боицрвена, бела (боите на знамето на Турција)
Собрание
1 / 120
Општини
2 / 80
Мрежно место
http://www.tdp.org.mk/
Политика на Република Македонија
Политички партии
Избори


НаводиУреди

Надворешни врскиУреди