Градиште

појаснителна страница на Википедија

Градиште означува урнатини од стар град или тврдина.

Како топоним може да се однесува на:

МакедонијаУреди

Села
 • Градиште — село во Општина Куманово, Македонија
 • Градиште — пазарско село во Егејска Македонија
 • Градиште — поранешно село во Општина Кавадарци
Археолошки локалитети
 • Градиште — археолошки локалитет во Општина Берово
 • Градиште — археолошки локалитет во Општина Берово
 • Градиште — археолошки локалитет во Општина Берово
 • Градиште — археолошки локалитет во Општина Берово
 • Градиште I — археолошки локалитет во Општина Берово
 • Градиште II — археолошки локалитет во Општина Берово
 • Градиште — археолошки локалитет во Општина Берово
 • Градиште I — археолошки локалитет во Општина Берово
 • Градиште II — археолошки локалитет во Општина Берово
 • Градиште — археолошки локалитет во Општина Битола
 • Градиште — археолошки локалитет во Општина Валандово
 • Градиште — археолошки локалитет во Општина Василево
 • Градиште — археолошки локалитет во Општина Василево
 • Градиште — археолошки локалитет во Општина Врапчиште
 • Градиште — археолошки локалитет во Општина Гостивар
 • Градиште — археолошки локалитет во Општина Демир Хисар
 • Градиште — археолошки локалитет во Општина Демир Хисар
 • Градиште — археолошки локалитет во Општина Кичево
 • Градиште — археолошки локалитет во Општина Пехчево
 • Градиште — археолошки локалитет во Општина Пехчево
 • Градиште — археолошки локалитет во Општина Пехчево
 • Градиште — археолошки локалитет во Општина Прилеп
 • Градиште — археолошки локалитет во Општина Прилеп
Острови
Автокампови

АвстријаУреди

 • Градиште — сојузна покраина во Австрија (гер. Бургенланд)