Георги Арсовски

Георги Арсовски (15 јануари 1927 во Велес - 19 јуни 1997 Скопје) — македонски поет, раскажувач и критичар. Завршил фармацевтска школа. Член на ДПМ од 1966 година.

Книжевно творештвоУреди

  • Приказни за мојот син (раскази за деца, 1966)
  • Во нов круг (критики и есеи, 1972)
  • Отаде денот (раскази, 1974)
  • Без проштевање (поезија, 1975)
  • Сребрени потоци (антологија, 1977)
  • Монолози (поезија, 1997)