Википедија:Ревизија на избрани статии/2016

Кратенки:
ВП:РИС

Featured article star - cross.svg Ревизија на избрани статии

# Статија Состојба Вкупно гласови За /Против /Воздржан 
1 Арарат Yes check.svgОк Одземен статус 3 3/0/0
2 Обичен сколовранец Yes check.svgОк Одземен статус 3 3/0/0
3 Отворање (шах) X mark.svgН Статусот не е одземен 3 1/2/0
4 Храм на небото Yes check.svgОк Одземен статус 2 2/0/0
5 Германски музеј Yes check.svgОк Одземен статус 2 2/0/0
6 Бреза Yes check.svgОк Одземен статус 2 2/0/0
7 Ѕид Yes check.svgОк Одземен статус 2 2/0/0
8 Дрезден X mark.svgН Статусот не е одземен 2 0/1/1
9 Безјеова крива Yes check.svgОк Одземен статус 2 2/0/0
10 Комптонов ефект Yes check.svgОк Одземен статус 2 2/0/0
11 Фламански поговорки Yes check.svgОк Одземен статус 2 2/0/0
12 Зимски олимписки игри 2014 Yes check.svgОк Одземен статус 2 2/0/0
13 Веројатносен распоред Yes check.svgОк Одземен статус 2 2/0/0
14 Национална библиотека на Франција Yes check.svgОк Одземен статус 2 2/0/0
15 Петар Поп Арсов X mark.svgН Статусот не е одземен 2 0/2/0
16 Велес X mark.svgН Статусот не е одземен 2 0/1/1
17 Република Крим Yes check.svgОк Одземен статус 3 3/0/0
18 Лаоски јазик Yes check.svgОк Одземен статус 3 2/1/0
19 Историја на парите во Македонија Yes check.svgОк Одземен статус 3 2/0/1
20 Симон де Бовоар Yes check.svgОк Одземен статус 3 3/0/0
21 Стандарден британски изговор Yes check.svgОк Одземен статус 3 2/1/0
22 Кармина Бурана Yes check.svgОк Одземен статус 3 3/0/0
23 Орбита Yes check.svgОк Одземен статус 3 2/1/0
24 Ана Болејн Yes check.svgОк Одземен статус 3 2/1/0
25 Плима и осека X mark.svgН Статусот не е одземен 3 1/2/0
26 Крв X mark.svgН Статусот не е одземен 3 1/2/0
27 Бајројт Yes check.svgОк Одземен статус 3 2/1/0
28 Рококо Yes check.svgОк Одземен статус 3 2/1/0
29 Стандарден модел Yes check.svgОк Одземен статус 3 2/1/0
30 Бор (дрво) Yes check.svgОк Одземен статус 3 3/0/0
31 Историја на САД X mark.svgН Статусот не е одземен 3 1/2/0
32 Кориолисова сила X mark.svgН Статусот не е одземен 2 0/2/0
33 Архитектонски поредок Yes check.svgОк Одземен статус 5 5/0/0
34 Јавански јазик Yes check.svgОк Одземен статус 4 4/0/0
35 Топломер Yes check.svgОк Одземен статус 4 4/0/0
36 Ханза X mark.svgН Статусот не е одземен 4 0/4/0
37 Воловар (соѕвездие) X mark.svgН Статусот не е одземен 3 1/2/0
38 Шума Yes check.svgОк Одземен статус 4 3/0/1
39 Оптика X mark.svgН Статусот не е одземен 3 0/3/0
40 Николај Лобачевски Yes check.svgОк Одземен статус 4 4/0/0
41 Летни олимписки игри X mark.svgН Статусот не е одземен 6 1/3/2
42 Еврејски календар X mark.svgН Статусот не е одземен 3 0/3/0
43 Даб Yes check.svgОк Одземен статус 4 4/0/0
44 Евгеника X mark.svgН Статусот не е одземен 4 1/3/0
45 Ница X mark.svgН Статусот не е одземен 3 0/3/0
46 Роберт Левандовски Yes check.svgОк Одземен статус 4 4/0/0
47 Светско првенство во водени спортови 2013 Yes check.svgОк Одземен статус 4 4/0/0
48 Иконостас Yes check.svgОк Одземен статус 4 4/0/0

ПоврзаноУреди