Википедија:ВикиПроект МИКРОСАМ 2012

Лого-МИКРОСАМ.jpg
Wikimedia Macedonia logo mk.svg
Поврзано:

Проектот МИКРОСАМ 2012 има за цел да помогне во подобрување на постоечките и создавање на нови статии на Википедија на македонски јазик од страна на студентите на Микросам Академијата од Прилеп, со цел работата на студентите подобро да се организираа и координира. Во извршување на предвидените активности може да се вклучат и останатите википедијанци. Проектот треба да опфати категоризација, надополнување и презентација на темите кои ги обработуваат студентите. Страницата на проектот и соодветните подстраници содржат основни принципи кои би требало да помогнат во насочување на работата.

Ако сте заинтересирани да се вклучите во овој проект, слободно дадете ги своите коментари на разговорната страница на овој проект, станете активен член на проектниот тим или едноставно дадете придонес во уредувањето на статиите.

Лого на „МИКРОСАМ АКАДЕМИЈА“ - Прилеп
Вики
Проект
2013 2012


Пријавени членовиУреди

Во продолжение следи список на википедијанци учесници во овој проект. Ако сте заинтересирани за учество во проектот, слободно придружете се и станете дел од тимот. На вашата корисничка страница можете да додадете предлошка дека сте член на проектниот тим: {{Корисник МИКРОСАМ}}.

р.бр. член список на статии на кои работи членот на проектниот тим
1. brest
 1. ВикиПроект МИКРОСАМ 2012
2. Mikrosam Akademija 9
 1. Математичка Физика,
 2. Космичко зрачење,
 3. Катоди,
3. Mikrosam Akademija 8
 1. Биоинженеринг,
 2. Холворти Хол,
 3. Преоптоварување на оператор,
 4. Перл, Perl
 5. C Sharp,
 6. Оператори во C и C++,
 7. New (C++ оператор),
3. Mikrosam Akademija 7
 1. C++,
 2. Објектно-ориентирано програмирање,
4. Mikrosam Akademija 6
 1. C++ класи
 2. Декларација (компјутерска наука)
 3. Деструктор
 4. Стандардна библиотека на предлошки
 5. Низи
 6. Integer (компјутерска наука)
 7. High technology
5. Mikrosam Akademija 5
 1. Вектор (C++)
 2. Именски простор
 3. C++ Стандардна Библиотека
 4. Микрообработувач
 5. Терминал
 6. Робот
 7. Proxy re-encryption
 8. Хаш синџир
 9. Encryption
6. Mikrosam Akademija 4
 1. Светска пајажина
 2. Комуникациски протокол
 3. Роберт Кајо
 4. Никола Пело
 5. Free software
 6. WorldWideWeb
 7. Filament winding
 8. Композитен материјал
 9. Lego Mindstorms
 10. Архитектонски модели
7. Mikrosam Akademija 3
 1. Сеизмички бранови
 2. Сметачки потпомогнат доказ
 3. Виножитна табела
8. Mikrosam Akademija 2
 1. Џон Бон Џови
 2. Дејвид Брајан
 3. Док МекГи
 4. Еван Сеинфелд
 5. Кориснички посредник
 6. Кефеиди
9. Mikrosam Akademija 1
 1. Ѕвезда
 2. Ѕвездена астрономија
 3. Проксима Кентаури
 4. Чандрасекарова граница
 5. Стар век
 6. Lego Mindstorms
 7. Графички дизајн
 8. Тахометар
 9. Робот
 10. Компјутерски асистиран доказ
 11. Композитен материјал
 12. Елементарна алгебра
 13. Космичко зрачење
10. Mikrosam Akademija 10
 1. Microsoft PowerPoint
 2. Салса (танц)
11. Mikrosam Akademija 11
 1. Brute-force attack
 2. Кинопроизводство

Како можете да помогнете?Уреди

Вклучете се во било која од фазите и дадете свој придонес во уредувањето на статиите. Секој може да се вклучи во било која фаза од проектот. Може да се работи и паралелно во било која фаза од проектот со произволен број на учесници.

Вашето учество е добредојдено и драгоцено, без разлика од кој квалитет и интензитет ќе биде.

ПредлошкиУреди

Следниве предлошки ќе се користат:

 • {{никулец}} – статиија никулец - се додава на крајот од статија никулец.
 • {{ВикиПроект МИКРОСАМ 2012}} – ознака дека статијата е дел од проектот - се додава во страницата на разговор на соодветната статија.
 • {{Корисник МИКРОСАМ}} – предлошка за учесници во проектот, секој корисник член на проектот ја додава на својата корисничка страница.