Крчма на патот кон Европа

Крчма на патот кон Европамакедонски филм снимен во 2005 година во режија на Младен Крстевски, кој е автор и на сценариото. Филмот е посветен на Ѓорѓи Колозов. Главните улоги ги играат: Младен Крстевски, Васил Зафирчев, Весна Димитровска, Данчо Чевревски и Благоја Спиркоски-Џумерко.

„Крчма на патот кон Европа“
РежисерМладен Крстевски
ПродуцентМладен Крстевски
Главни улогиМладен Крстевски
Весна Димитровска
Благоја Спиркоски-Џумерко
Данчо Чевревски
Васил Зафирчев
Кица Ивковска Велјановска
Благоја Чоревски
Премиера2005
ДржаваМакедонија Македонија

УлогиУреди

Глумец Улога
Младен Крстевски Содо арамијата
Васил Зафирчев Учителот Ѓорѓи
Весна Димитровска Сара
Данчо Чевревски Прокоп
Кирил Гравчев Воскресеј
Благоја Спиркоски-Џумерко Попот
Кица Ивковска Велјановска Вера
Милан Чичевски Николица
Горан Илиќ Јанкула
Благоја Чоревски Бержерак
Сабина Ајрула-Тозија Султана
Илко Стефановски Ангел
Салаетин Билал Ристе
Мустафа Јашар Дуко
Георги Бисерков Коста
Александар Ѓорѓиев Селанец
Елјеса Касо Јован
Атила Клинче Перко