Брезница

појаснителна страница

Брезница може да се однесува на:

Села
  • Брезница — село во Општина Македонски Брод
  • Брезница — село во Неврокопско, денешна Општина Гоце Делчев, Пиринска Македонија
  • Брезница (денешно име Горна Брезница) — село во Кресненско, денешна Општина Кресна, Пиринска Македонија
  • Брезница — село во Костурско, во денешната Преспа, Егејска Македонија
Археолошки наоѓалишта
Реки
Тврдини

Поврзано

уреди
  • Брезица — село во Општина Петровец, Скопско