Ѓуешево (Гюешево) — село во Бугарија и најголемиот граничен премин на бугарско-македонската граница, на оддалеченост од 21 километри од градот Ќустендил. Македонскиот премин се нарекува Деве Баир.

Граничниот премин

Надворешни врски Уреди