Ѓорѓи Наумов (политичар)

Ѓорѓи Наумов — македонски политичар. Во периодот од 20 март 1991 до 4 септември 1992 година бил Министер за правда на Република Македонија, како прв на таа функција. Во 1998 година ја извршувал функцијата министер без ресор.

Ѓорѓи Наумов
Министер за правда
На должноста
20 март 1991 – 4 септември 1992
Претседател Никола Кљусев
Претходник нема
Наследник Туше Гошев
Лични податоци
Националност Македонец
За македонскиот партизан од Битола, видете Ѓорѓи Наумов

Поврзано

уреди

Наводи

уреди
Претходник
нема
Министер за правда на Република Македонија
20 март 19914 септември 1992
Наследник
Туше Гошев