Pearl's Girl“ е наслов на неколку синглови од 1996 и една песна од групата Underworld, од албумот Second Toughest in the Infants.

„Pearl's Girl“
Сингл од Underworld
од албумот 'Second Toughest in the Infants'
Издаден 1996
Формат Грамофонска плоча (12"), ЦД
Издавачка куќа Junior Boy's Own
Композитор Рик Смит, Карл Хајд, Дарен Емерсон
Продуцент Рик Смит, Карл Хајд, Дарен Емерсон
Хронологија на синглови на Underworld
Rowla
(1996)
Pearl's Girl
(1996)
Born Slippy .NUXX
(1996)

Песни (првично издание) уреди

Британско 12" уреди

 1. „Pearl's Girl (Carp Dreams...Koi) - 10:07
 2. „Cherry Pie“ - 8:22

Вританско тројно 12"/дупло CD уреди

 1. „Pearl's Girl (Short)“ - 3:50
 2. „Oich Oich“ - 8:33
 3. „Cherry Pie“ - 8:22
 4. „Pearl's Girl (Carp Dreams...Koi)“ - 10:07
 5. „Mosaic“ - 5:01
 6. „Deep Arch“ - 8:24

Британско ЦД уреди

 1. „Pearl's Girl (Short)“ - 4:25
 2. „Oich Oich“ - 8:33
 3. „Cherry Pie“ - 8:22

Британско ЦД уреди

 1. „Pearl's Girl (Carp Dreams...Koi)“ - 10:07
 2. „Mosaic“ - 5:01
 3. „Deep Arch“ - 8:24

Песни (реиздание) уреди

„Pearl's Girl (re-issue)“
 
Сингл од Underworld
Издаден 1996
Формат Грамофонска плоча (12"), ЦД
Издавачка куќа Junior Boy's Own
Композитор Рик Смит, Карл Хајд, Дарен Емерсон
Продуцент Рик Смит, Карл Хајд, Дарен Емерсон

Британско 12“ (promo) уреди

 1. „Pearl's Girl“
 2. „Pearl's Girl (Tin There)“

Британско 12“ (promo?) уреди

 1. „Pearl's Girl (14996 Version)“
 2. „Rowla (extended)“

Британско ЦД уреди

 1. „Pearl's Girl (Tin There)“ - 8:11
 2. „Puppies“ - 3:53
 3. „Born Slippy“ - 8:57

Американско ЦД уреди

 1. „Pearl's Girl (Tin There)“ - 8:07
 2. „Pearl's Girl (14996 Version)“ - 8:50
 3. „Puppies“ - 3:51
 4. „Oich Oich“ - 8:30
 5. „Cherry Pie“ - 8:18
 6. „Pearl's Girl (Edit)“ - 4:22
 7. „Pearl's Girl (Album Version)“ - 9:35
 8. „Mosaic“ - 4:58
 9. „Deep Arch“ - 8:22

Појавувања уреди

 • Pearl's Girl“ е на Second Toughest in the Infants.
 • Верзијата од 9:37 е на првото ЦД од саундтракот за филмот The Saint од 1997 - „Music from the motion Picture soundtrack The Saint“, Virgin Records, 1997.
 • Tin There е на саундтракот за играта Wipeout 2097.
 • Pearl's Girl“ се нашла на ЦД-то Essential Dance на британското списание Q во 2001.

Надворешни врски уреди