Lufthansa Regional e алијанса од регионални авиокомпании кои оперираат под закрија на најголемата Германска авиокомпанија, Луфтханза. Пренесува околу 10,5 милиони патници на годишно ниво, и оперира на преку 80 одредишта. Партнерите од алијансата оперираат 150 авиони низ Европа, со 5,700 летови и 379,660 слободни седишта во текот на една недела.

Lufthansa Regional
ЈазлиАеродром Франкфурт
Аеродром Минхен
Аеродром Дортмунд
Аеродром Верона
Аеродром Штутгарт
Програма за чести летачиMiles & More
СојузStar Alliance
Летала150
Одредишта80
Матично претпријатиеDeutsche Lufthansa AG
Мрежо местоhttp://www.lufthansacityline.com/
http://www.eurowings.de
http://www.contactair.de
http://www.augsburgair.de/
http://www.airdolomiti.it/

Партнери уреди

Летовите под називот Lufthansa Regional оперираат пет авиокомпании:

Флота уреди

Флотата на Lufthansa Cityline се состои од:

Флотата на Eurowings се состои од:

Флотата на Contact Air се состои од:

Флотата на Augsburg Airways се состои од:

Флотата на Air Dolomiti се состои од:

Надворешни Врски уреди