ЦОУ „Тодор Ангелевски“ - Битола

Централното основно училиште „Тодор Ангелевски“основно училиште во Битола, кој е крај на населбата Баир и почеток на населбата Ушици.

ОУ „Тодор Ангелевски“

Место
Општина: Битола
Нас. место: Битола
Адреса: ул. „Илинденска“ бр. 82
Местоположба
Основни информации
Директор: Стевче Петровски
Настава на: македонски
Контактни информации
Мреж. место www.todorangelevski.blogspot.com/
Телефон +389-47-622-337

Визија уреди

Од современо интегрирано училиште – до интегрирано меѓуетничко општество.

Мисија уреди

Запознај ги и почитувај ги другите – постави го темелот на меѓуетничко интегрирано училиште.

Централното основно училиште „Тодор Ангелевски“ — основно училиште во Битола[1]. Во склоп на централното основно училиште функционира и подрачното основно училиште во приградската населба Горно Оризари во кое настава посетуваат ученици од населбата Горно Оризари и населбата Стрелиште. Училиштето во Стрелиште е подрачно педгодишно основно училиште.

Училиштето Тодор Ангелевски е добро опремена зграда на два ката каде наставата редовно ја посетуваат ученици од прво до осмо одделение. Покрај редовната настава додатните часови и секциите помогнале ова училиште да учествува на општински, регионални и републички натпревари каде има освоено многу награди. Има голем број на кабинети и училници каде наставата редовно и успешно се изведува.

Учество на натпревари уреди

Републички и регионални натпревари уреди

 • Републички натпревар по физика - 24-то и 28-мо место
 • Регионален натпревар по географија - четврто место
 • Регионален натпревар во ракомет машки - прво место
 • Републички натпревар по математика - 12-то место

Општински натпревари уреди

 • Општински натпревар по информатика
  • освоено второ место
 • Општински натпревар по физика
  • освоено трето и четврто место на општински натпревар по физика
 • Општински натпревар по хемија
  • освоено прво место
 • Општински натпревар во ракомет машки
 • освоено прво место
 • Општински натпревар по географија
  • освоено второ место

Познати личности кои учеле во ова училиште уреди

Познати личности кои предавале во ова училиште уреди

Наводи уреди

 1. „Регистар на основни училишта“. data.gov.mk. Посетено на 15.01.2022. Проверете ги датумските вредности во: |access-date= (help)

Надворешни врски уреди

Фотографии уреди