Ушици — населба која се наоѓа во северниот дел на градот Битола и се наоѓа помеѓу старите турски гробишта и еврејските гробишта, и започнува од улица Илинденска во делот на ЦОУ „Тодор Ангелевски“ - Битола. Населбата е основана во почетокот на 60-тите години од минатиот век и брои околу 1.000 жители. Оваа населба претставува една од најубавите населби во Битола поради околните природни убавини кои ги има и покрај тоа што се наоѓа во непосредна близина на централното градско подрачје, или во Општина Битола. Улици во оваа населба се:

  • 1-ва
  • 2-ра
  • 3-та
  • Илинденска (дел)
  • Панде Кајзеро
  • 7 јули