Хондурас на Олимписките игри

Хондурас првпат настапил на Олимписките игри во 1968 година и оттогаш не учествувал на две Летни олимписки игри.

Хондурас на Олимписките игри

Знаме на Хондурас
МОК-код  HON
НОК Олимписки комитет на Хондурас (COH)
Олимписка историја
Летни олимпијади
1968 • 1972 • 1976 • 1980 • 1984 • 1988 • 1992 • 1996 • 2000 • 2004 • 2008 • 2012
Зимски олимпијади
1992

На Зимските олимписки игри Хондурас за првпат учествувал во 1992 година.

Спортистите на земјата на Олимписките игри досега немаат освоено медал.

Националниот олимписки комитет на Хондурас бил основан во 1956 година и бил признаен во 1956 година.

ЛОИ уреди

Освоени медали на ЛОИ  
Место   Злато   Сребро   Бронза Вкупно
Мексико Сити 0 0 0 0
Минхен Хондурас не учествувал
Монтреал 0 0 0 0
Москва Хондурас не учествувал
Лос Анџелес 0 0 0 0
Сеул 0 0 0 0
Барселона 0 0 0 0
Атланта 0 0 0 0
Сиднеј 0 0 0 0
Атина 0 0 0 0
Пекинг 0 0 0 0
Лондон 0 0 0 0
Вкупно 0 0 0 0

ЗОИ уреди

Освоени медали на ЛОИ  
Место   Злато   Сребро   Бронза Вкупно
Албервил 0 0 0 0
Лилехамер Хондурас не учествувал
Нагано Хондурас не учествувал
Солт Лејк Сити Хондурас не учествувал
Торино Хондурас не учествувал
Ванкувер Хондурас не учествувал
Сочи Хондурас не учествувал
Вкупно 0 0 0 0