Франсоа Трифо (француски: François Truffaut; 6 февруари 1932 - Париз, 21 октомври 1984) бил француски филмски режисер, филмски продуцент, критичар, глумец и сценарист.

Франсоа Трифо во 1965 г.

Филмографија уреди