Три (издавачка куќа)

Три — македонска издавачка куќа, со седиште во Скопје.

Историјат уреди

Организација и менаџмент уреди

Седиштето на Издавачкиот центар „Три“ се наоѓа на следнава адреса: Ул. „Његошева“ 29А, 1000 Скопје. Менаџментот на „Три“ го сочинуваат:[1]

 • директор: Славко Саздов
 • главен уредник: Винка Саздова
 • уметнички директор: Александар Саздов
 • уредник: Бојан Саздов
 • технички уредник: Славко Јовановски
 • менаџер за продажба: Милан Јовановски
 • маркетинг: Љубомир Саздов

Издавачка дејност уреди

Каталогот на „Три“ опфаќа голем број изданија:

Наводи уреди

 1. 1,0 1,1 Су Монгредин, Оливер Месечковски - Урнебес од волшебни напивки, Три, Скопје, 2010.
 2. Петре М. Андреевски, Дениција. Скопје: Три, 2005.
 3. Антологија на бразилскиот расказ. Скопје: Три, 2012.
 4. „Промоција на „Облечен човек“ од Игор Џамбазов“, Дневник, година XVIII, број 5642, понеделник, 15 декември 2014, стр. 20.
 5. Праисториски свет, Три, Скопје: 2014.
 6. „Политиката на САД; медитеранот и Арапската пролет од Емил Крстески“, Утрински весник, година XVI, број 4754, вторник, 7 април 2015, број, стр. 15.

Надворешни врски уреди

Официјално мрежно место