Тринидад и Тобаго на Олимписките игри

Тринидад и Тобаго првпат настапиле на Олимписките игри во 1948 година и оттогаш учествувале на сите игри освен на Летните олимписки игри во 1960 година.

Тринидад и Тобаго на Олимписките игри
Податотека:Тринидад и Тобаго
Знаме на Тринидад и Тобаго
МОК-код  TRI
НОК Олимписки комитет на Тринидад и Тобаго
TTOC-врска
Олимписка историја
Летни олимпијади
1948 • 1952 • 1956 • 1960* • 1964 • 1968 • 1972 • 1976 • 1980 • 1984 • 1988 • 1992 • 1996 • 2000 • 2004 • 2008 • 2012

*Како дел на Британска Западна Индија

Зимски олимпијади
1994 • 1998 • 2002 • 2006 • 2010

На Зимските олимписки игри Тринидад и Тобаго за првпат учествувал во 1994 година.

Спортистите на земјата на Олимписките игри досега имаат освоено 18 медали, од кои 2 златни медали.

Националниот олимписки комитет на Тринидад и Тобаго бил основан во 1946 година и бил признаен во 1948 година.

Освоени медали на ЛОИ  
Место   Злато   Сребро   Бронза Вкупно
Лондон 0 1 0 1
Хелсинки 0 0 2 2
Мелбурн и Стокхолм 0 0 0 0
Рим Како член на Британска Западна Индија
Токио 0 1 2 3
Мексико Сити 0 0 0 0
Минхен 0 0 0 0
Монтреал 1 0 0 1
Москва 0 0 0 0
Лос Анџелес 0 0 0 0
Сеул 0 0 0 0
Барселона 0 0 0 0
Атланта 0 0 2 2
Сиднеј 0 1 1 2
Атина 0 0 1 1
Пекинг 0 2 0 2
Лондон 1 1 2 4
Вкупно 2 5 11 18