Знаме на Тринидад и Тобаго

Знамето на Тринидад и Тобаго е официјалното знаме на оваа карипска држава. Знамето е усвоено на 31 август 1962 година веднаш по незавосноста на државата. Знамето е составено од црна лента со бели рабови која се протега од горниот лев агол кон долниот десен агол правејќи два еднакви триаголника во црвена боја. Црвената боја ги симболизира сонцето и храброста, црната претставува земја и посветеност и водата, чистотата и еднаквоста е претставена од белата боја.[1].

Знаме на Тринидад и Тобаго.

Останати знамињаУреди

 
Помала варијанта на знамето.
 
Знамето на морнарицата.
 
Претседателско знаме.
 
Знаме на премиерот.

ПоврзаноУреди

НаводиУреди

Надворешни врскиУреди