Список на државни водачи во 2006 година

список на статии на Викимедија

Ова е список на државни водачи, премиери, и други водачи во 2006 година. Долу се наведени сите водачи во државите во светот, распоредени по држави во 2006.

ЕвропаУреди

АзијаУреди

АфрикаУреди

 
Роберт Мугабе, претседател на Зимбабве

Јужна АмерикаУреди

Северна АмерикаУреди

Австралија со ОкеанијаУреди