Света Луција на Олимписките игри

Света Луција првпат настапила на Олимписките игри во 1996 година и оттогаш настапила на сите натпреварувања.

Света Луција на Олимписките игри

Знаме на Света Луција
МОК-код  LCA
НОК Олимписки комитет на Света Луција (SLOC)
Олимписка историја
Летни олимпијади
1996 • 2000 • 2004 • 2008 • 2012

Света Луција на Зимските олимписките игри досега нема учествувано. Спортистите на земјата на Олимписките игри досега немаат освоено ниту еден медал.

Националниот олимписки комитет на Санта Луција бил основан во 1987 година и бил признаен во 1993 година.

ЛОИУреди

Освоени медали на ЛОИ  
Место   Злато   Сребро   Бронза Вкупно
Атланта 0 0 0 0
Сиднеј 0 0 0 0
Атина 0 0 0 0
Пекинг 0 0 0 0
Лондон 0 0 0 0
Вкупно 0 0 0 0