Почетен курс за ВикипедијаWichren, добредојдовте на Википедија на македонски јазик, слободна on-line енциклопедија започната во август 2003 година!

Ве повикуваме на заедничка соработка при создавањето на нови енциклопедиски содржини и подобрување на постоечките 117.091 статии.


Еве неколку страници кои може да ви бидат од помош:


Своите придонеси во статиите не ги потпишувајте, додека коментарите на соодветните страници за разговор, корисничките страници и селската чешма Ве молиме да ги потпишувате на тој начин што ќе притиснете на копчето Signature icon.png од лентата со алати или ако напишете 4 тилди (~~~~).

Сопствената корисничка страница (Корисник:Wichren) можете да ја уредувате по сопствена желба во согласност со правилата за уредување на корисничките страници.


Ве молиме не вметнувајте заштитени материјали без дозвола од нивниот сопственик!

Не копирајте содржини од други веб страници ако немате добиено изрична согласност за тоа. Ако имате добиено согласност, напишете го тоа на страницата за разговор или едноставно додадете го тоа овде. Но задолжително, прво тоа направете го, а потоа започнете со вметнување на преземените содржини.

Ве молиме, имајте во предвид дека сите придонеси на Википедија се смета дека се објавени под ГНУ-овата Лиценца за слободна документација.


If you are not able to speak, understand or write Macedonian, please visit our Village Pump for non-Macedonian speakers if you have any suggestions or comments.


Поздрав, brest, 17:15, вторник, 28 септември 2021

:)Уреди

 
Награда за сортирањето по дифолт
Доделил
Raso mk

Бело ЦиганчеУреди

И тоа си мислев дека значи ама ај реков да си прашам :). Колку што јас видов на твојата матична Википедија (мислам ти е матична) зборуваш полски како мајчин, а сега ти мене ме изненади со супер одличниот македонски. How come? :) Поздрав --Никола Стоіаноски 17:29, 2 септември 2010 (CEST)[]

Aхa значи македонист, супер :). Е сега не знам дали си професинален македонист или не, ама сепак види ја оваа листа и таму има неколку полски македонисти. За дел од нив имаме статии, а за некои не. Ако имате статии на полската Википедија за тие што ние ги немаме пиши ми за да направиме и тука. Ако треба нешто слободно контактирај ме. Поздрав и фала за предложената помош--Никола Стоіаноски 17:49, 2 септември 2010 (CEST)[]