Црноризец, добро што си тука! :) Не знам каде е избришан коментарот "Лузери"? Тој си е постојано на селската чешма? Како и да е, таму се разви една интересна дискусија, те повикувам да учествуваш, заинтригиран сум од твојата перцепција дека Македонската Википедија станува "приватен клуб", се прашувам дали навистина има перцепција дека е тешко да се стане и остане уредник во мк.википедија... Инаку за статистиките што ги покажа, ти пишав дека би ги земал со доза на резерва. Поздрав, се надевам дека активно и конструктивно ќе учествуваш во дебатата. --FlavrSavr (разговор) 02:27, 5 ноември 2010 (CET)

Аха, сега сфаќам што се случило, си пишал на Селската чешма, а тоа било префрлено на подсекцијата Критики... Коментарот во секој случај не е избришан. --FlavrSavr (разговор) 02:34, 5 ноември 2010 (CET)

Бришење на уредувањеУреди

Здраво Црноризец. Вашиот коментар од страна на корисникот MacedonianBoy беше оценето како критика и беше преместен на страницата за критики (доказ). Мојот последен коментар беше овој. Поздрав.--Kiril Simeonovski (разговор) 10:48, 5 ноември 2010 (CET)

P.S.Ако сè уште не верувате, прегледајте во моите кориснички придонеси.--Kiril Simeonovski (разговор) 11:00, 5 ноември 2010 (CET)

Упс, извините ако направив гршка, ама мислам не направив. Тој коментар и сите поврзани со таа тема се критика за Википедија, и ги префрлив во соодветна секција. Исто така таму префрлив и поранешен коментар со слична содржина. Поз--Никола Стоіаноски 12:49, 5 ноември 2010 (CET)

10 години ВикипедијаУреди

        Здраво, Crnorizec!
Голема благодарност за Вашите придонеси на Википедија, која веќе 10 години е со нас и нуди слободен пристап кон слободното знаење. По тој повод, насекаде во светот ќе бидат организирани настани за прослава на овој јубилеј, а прослава ќе се одржи и во Скопје на 15 јануари 2010 година во кафе-барот Ла кања во Старата скопска чаршија. Повеќе информации за настанот може да добиете на страницата посветена на истиот. Во рамките на настанот ќе биде организирана и Вики средба, на која како и обично Вашето присуство може да го најавите на соодветната страница. Се надевам дека ќе присуствувате на оваа прослава и ќе се запознаете со многу останати корисници, кои придонесуваат за споделување на знаењето како и Вие.

      Поздрав и успешна работа!

--Kiril Simeonovski (разговор) 00:06, 13 јануари 2011 (CET)

Покана за Вики средбаУреди

      Здраво, Crnorizec!
Сакам да Ве известам дека на 7 јуни 2011, во Скопје ќе се одржи Вики средба, па по тој повод Ве поканувам доколку сте во можност да присуствувате. Целта како и на секоја Вики средба е дружење и запознавање на корисниците кои постојано соработуваат уредувајќи на Википедија, како и дискутирање на теми поврзани и неповрзани со Википедија. Повеќе информации за средбата може да добиете на соодветната страница.

      Поздрав и успешна работа!

--Kiril Simeonovski (разговор) 03:30, 4 јуни 2011 (CEST)

Јубилејна статијаУреди

Здраво. Откако веќе го ндминавме бројот од 50.000 статии, мислам дека би било добро да воведеме јубилејна статија, која ќе го означи трудот вложен кон надминување на одреден број на статии. Вашето учество е добредојдено во дискусијата на страницата за идеи, каде што е изнесен предлогот. Поздрав.--Kiril Simeonovski (разговор) 22:33, 2 октомври 2011 (CEST)

Солидарност кон Википедија на руски јазикУреди

Здраво. Википедија на руски јазик денес нее достапна, како знак на штрајк од страна на нејзините корисници кон сослушувањето во врска со предлог-измените во „Законот за информации на Русија“. По тој повод се собираат потписи во знак на подршка и солидарност со ставот на колегите од Википедија на руски јазик. Вашата солидарност може да ја искажете овде. Поздрав.--Kiril Simeonovski (разговор) 17:11, 10 јули 2012 (CEST)

Move to CommonsУреди

Hi! Want to move Податотека:Кружење на водата.jpg to the Commons? There is a category at Commons:Category:United States Geological Survey water cycle diagrams for it. Also I found an "official" Macedonian language diagram posted by the US government on its website.

Thank you WhisperToMe (разговор) 04:44, 27 јуни 2013 (CEST)