Добре дојде!

Здраво, КатеринаКајевска, и добре дојде на Википедија! Благодарам за Вашите придонеси. Се надевам дека Ви се допадна проектов и дека одлучивте да останете. Еве неколку страници кои можеби ќе Ви се најдат како корисни:

Се надевам дека ќе уживате во уредувањето овде и во тоа што сте Википедијанец! Ве молам потпишувајте ги Вашите пораки на разговорните страници со внесување на четири тилди (~~~~); ова автоматски ќе го внесе Вашето корисничко име и датумот. Ако Ви треба помош, видете ја страницата Википедија:Прашања, прашајте ме мене на мојата страница за разговор, или поставете го прашањето на оваа страница, а потоа ставете {{помош}} пред прашањето. Уште еднаш, добре дојде!--Ehrlich91 (разговор) 19:14, 13 септември 2020 (CEST)Одговори[одговори]

Покана за учество во иницијативата „Цели за одржлив развој“Уреди

Цели за одржлив развој претставува меѓународна иницијатива за збогатување на Википедија со содржини поврзани со Целите за одржлив развој (ЦОР). Преку поврзување на заедница од стотици доброволни уредници од една страна и стручњаци за ЦОР од друга страна, иницијативата се стреми кон зголемување на свеста за целите, зајакнување на целокупното движење за нив и поставување основи за позадлабочено содржинско покривање на темите поврзани со целите во иднина.

Во насока на поголема застапеност на темите поврзани со Целите за одржлив развој на македонски јазик, заедницата на Википедија на македонски јазик зема учество преку организирање уредувачка седмица во којашто ги повикува да се вклучат сите заинтересирани уредници и страни со стручни познавања на темата. Иницијативата временски се поклопува со Глобалната седмица на целите и е во времетраење од 19-26 септември 2020 година и со доделување на награди за најдобрите учесници. Dandarmkd (разговор) 15:16, 18 септември 2020 (CEST)Одговори[одговори]

СоветиУреди

Здраво Катерина, имаш одлични придонеси и само продолжи со тоа темпо на уредување на Википедија на македонски јазик. Јас само сакам да ти укажам дека секоја статија на Википедија поседува свои категории, кои се вметнуваат најдолу на страницата со цел истата да се поврзе со слични статии на нашата Википедија. Така, ако статијата е за Скопје, треба да има Категорија:Градови во Македонија. На статијата за Легато можеш да видиш како имам вметнато категорија за да знаеш како тоа се прави. Поздрав --Ehrlich91 (разговор) 10:19, 16 октомври 2020 (CEST)Одговори[одговори]

Автоповрден корисникУреди

Здраво Катерина, сакам да те известам дека сега го имаш статусот на автопотврден корисник, што значи твоите уредувања на Википедија ќе бидат автоматски прифаќани. Само те замолувам секогаш да проверуваш дали твоите категории имаат некоја категорија. Мал совет, ако не наоѓаш слична категорија како на англиската Википедија, стави ја најосновната категорија која постои на нашата Википедија. --Ehrlich91 (разговор) 21:51, 27 октомври 2020 (CET)Одговори[одговори]

Одржлива енергијаУреди

  Статијата Одржлива енергија, која Вие ја проширивте, го доби статусот „избрана статија“. Ве повикувам да продолжите со уредувањето на квалитетни статии кои во иднина би можеле да се стекнат со овој статус.

Одлична работа Катерина! Продолжи и натаму со обемните уредувања и нека ти се множат избраните статии. Поздрав.--Kiril Simeonovski (разговор) 11:04, 18 ноември 2020 (CET)Одговори[одговори]

Договор за неширење на нуклеарно оружјеУреди

  Статијата Договор за неширење на нуклеарно оружје, која Вие ја создадовте и проширивте, го доби статусот „избрана статија“. Ве повикувам да продолжите со уредувањето на квалитетни статии кои во иднина би можеле да се стекнат со овој статус.

Одлична работа!--Kiril Simeonovski (разговор) 11:04, 18 ноември 2020 (CET)Одговори[одговори]

Инвазивен видУреди

  Статијата Инвазивен вид, која Вие ја создадовте и проширивте, го доби статусот „избрана статија“. Ве повикувам да продолжите со уредувањето на квалитетни статии кои во иднина би можеле да се стекнат со овој статус.

Одлична работа!--Kiril Simeonovski (разговор) 15:38, 23 ноември 2020 (CET)Одговори[одговори]

Отпад од хранаУреди

  Статијата Отпад од храна, која Вие ја создадовте и проширивте, го доби статусот „избрана статија“. Ве повикувам да продолжите со уредувањето на квалитетни статии кои во иднина би можеле да се стекнат со овој статус.

Одлична работа!--Kiril Simeonovski (разговор) 15:38, 23 ноември 2020 (CET)Одговори[одговори]

Последици од глобалното затоплувањеУреди

  Статијата Последици од глобалното затоплување, која Вие ја создадовте и проширивте, го доби статусот „избрана статија“. Ве повикувам да продолжите со уредувањето на квалитетни статии кои во иднина би можеле да се стекнат со овој статус.

Одлична работа!--Kiril Simeonovski (разговор) 15:38, 23 ноември 2020 (CET)Одговори[одговори]

Wikipedia Asian Month 2020 PostcardУреди

Dear Participants, Jury members and Organizers,

Congratulations!

It's Wikipedia Asian Month's honor to have you all participated in Wikipedia Asian Month 2020, the sixth Wikipedia Asian Month. Your achievements were fabulous, and all the articles you created make the world can know more about Asia in different languages! Here we, the Wikipedia Asian Month International team, would like to say thank you for your contribution also cheer for you that you are eligible for the postcard of Wikipedia Asian Month 2020. Please kindly fill the form, let the postcard can send to you asap! For tracking the progress of postcard delivery, please check this page.

Cheers!

Thank you and best regards,

Wikipedia Asian Month International Team, 2021.02

Земи учество во СИЕ Пролет 2021Уреди

Здраво, во периодот од 1 до 30 април ќе се одржува регионалниот уредувачки натпревар „СИЕ Пролет 2021“, во кој учествуваат заедници од цела Средна и Источна Европа, со цел создавање и подобрување на статии од сите тие заедници по однапред предложени списоци. Се разбира, дозволено е и пишување статии надвор од предложените списоци на заедниците. Обезбедени се награди за најдобрите тројца, како и за други категории. Прочитајте ја проектната страница за натпреварот и земете учество. Вклучи се и заедно да ја подобриме македонската Википедија.MediaWiki message delivery (разговор) 21:03, 3 април 2021 (CEST)Одговори[одговори]

ОпераУреди

Здраво Катерина. Најпрвин, примете големи честитки за напорот што сте го вложиле во преуредувањето на статијата за Опера која, како што забележав, сте ја создале по пат на преведување. Меѓутоа, при преуредувањето на страницата сте го избришале моето постаро уредување од 2017 година во кое ги наведувам критичките ставови на Волтер за операта (во кои тој ја нарекува „одвратна“ и слично). Дозволете мал совет во однос на уредувањето на Википедија. Кога дополнувате некоја статија, не е добро да го избришете сето она што било претходно напишано, т.е. треба да го задржите она што е релевантно и издржано. Во конкретниов случај, независно дали се согласувате со ставовите на Волтер или не, неговото мислење е релевантно и требало да го задржите на страницата. Имено, при уредувањето на Википедија е важна објективноста, односно не треба да бришеме уредувања, ако не се согласуваме со нив. Поздрав, Горан Петревски. ГП (разговор) 00:15, 25 мај 2021 (CEST)Одговори[одговори]

Стефания ТуркевичУреди

Hello КатеринаКајевска, When you have some time, could you proofread this article for language? I am not fluent in Macedonian. Any help you can give me with language or anything else will be welcome. Thank you. Nicola Mitchell (разговор) 21:58, 5 август 2021 (CEST)Одговори[одговори]