Почетен курс за ВикипедијаЄнотенко, добредојдовте на Википедија на македонски јазик, слободна on-line енциклопедија започната во август 2003 година!

Ве повикуваме на заедничка соработка при создавањето на нови енциклопедиски содржини и подобрување на постоечките 114.684 статии.


Еве неколку страници кои може да ви бидат од помош:


Своите придонеси во статиите не ги потпишувајте, додека коментарите на соодветните страници за разговор, корисничките страници и селската чешма Ве молиме да ги потпишувате на тој начин што ќе притиснете на копчето Signature icon.png од лентата со алати или ако напишете 4 тилди (~~~~).

Сопствената корисничка страница (Корисник:Єнотенко) можете да ја уредувате по сопствена желба во согласност со правилата за уредување на корисничките страници.


Ве молиме не вметнувајте заштитени материјали без дозвола од нивниот сопственик!

Не копирајте содржини од други веб страници ако немате добиено изрична согласност за тоа. Ако имате добиено согласност, напишете го тоа на страницата за разговор или едноставно додадете го тоа овде. Но задолжително, прво тоа направете го, а потоа започнете со вметнување на преземените содржини.

Ве молиме, имајте во предвид дека сите придонеси на Википедија се смета дека се објавени под ГНУ-овата Лиценца за слободна документација.


If you are not able to speak, understand or write Macedonian, please visit our Village Pump for non-Macedonian speakers if you have any suggestions or comments.


Поздрав, brest, 04:51, среда, 12 мај 2021

Доброго дня! Долучіться будь-ласка до списку учасників Тижня українсько-македонської співпраці, та допишіть список створених статей. --Visem (разговор) 22:56, 5 февруари 2013 (CET)
Вітаю. Долучився. --Єнотенко (разговор) 23:32, 5 февруари 2013 (CET)

Недела на македонско-украинска соработкаУреди

  Украински медал за соработка!
Вашите многубројни уредувања придонесоа Вики Проектот НУМС да биде успешно заокружен. Во име на македонската вики заедница ви го доделувам овој медал како награда за вашата посветеност и работа. И големо благодарам за новосоздадените статии кои се навистина квалитетни и солидно изработени. Вик Ретлхед (разговор) 14:22, 16 февруари 2013 (CET)
Благодарам за наградата. Тоа беше убаво да соработуваат. -- Єнотенко (разговор) 13:23, 17 февруари 2013 (CET)