Разговор:Робовладетелство

Тековни разговори

Коментар  Робовладетелство и ропство - дали е тоа ист или различен термин? Brainmachinewtf? 14:12, 6 август 2008 (UTC)

  • Според мене робовладетелство е системот а ропство е робувањето, демек --Delix 15:28, 7 август 2008 (UTC)
Кога се зборува за робовладетелство се мисли општественото уредување на државата, а ропство е посед на робови и актот на робување. --MacedonianBoy 15:30, 7 август 2008 (UTC)
Ок, така и јас сум учен за тие 2 поима, дека се различни. Сега не знам што интервики да и ставиме на оваа статија? Ја имаме оваа статија: Ропство, чии интервики врски се: en:Slavery (ропство, демек?), bg:Робство, hr:Robovlasništvo, sr:Робовласништво и bs:Robovlasništvo, а пак sh:Ropstvo, uk:Рабство, ru:Рабство и ko:노예, а пак zh:奴隶制度!! Навистина се испомешани врските. Brainmachinewtf? 16:47, 7 август 2008 (UTC)

brest-bot проверка на правописУреди

  • јули име на месец со кое не почнува реченица, со мала буква.
  • август име на месец со кое не почнува реченица, со мала буква.

Ако имате забележано други синтаксни грешки кои многукратно се повторуваат низ страниците, можете да побарате истите со помош на ботот да се исправат.--Brest-bot (разговор) 23:23, 27 јули 2009 (UTC), управуван од Brest.

Назад на страницата „Робовладетелство“.