Cscr-featured.svg Оваа статија е избрана статија на Википедија на македонски јазик. Таа ги задоволува соодветните критериуми и со согласност од вики-заедницата беше избрана за една од најдобрите статии на Википедија на македонски јазик. Доколку сакате нешто да дополните или промените во истата, слободно направете го тоа!
WikiProject Macedonia Logo mk.svg Оваа статија е дел од ВикиПроект Македонија, чии цели се создавање стандардизиран, информативен и лесен за користење извор за Македонија. Ако сакате да земете учествувате во овој проект, ве молиме посетете ја страната на проектот, каде можете да се приклучите на проектната екипа.
Globe of letters.svg Оваа статија е дел од ВикиПроект Јазици, чии цели се создавање стандардизиран, информативен и лесен за користење извор за јазици. Ако сакате да земете учествувате во овој проект, ве молиме посетете ја страната на проектот, каде можете да се приклучите на проектната екипа.brest-bot проверка на правописУреди

  • Наводи наместо Референци, англизам.

Ако имате забележано други синтаксни грешки кои многукратно се повторуваат низ страниците, можете да побарате истите со помош на ботот да се исправат.--Brest-bot (разговор) 16:40, 2 јуни 2010 (CEST), управуван од Brest.Одговори[одговори]

Запирка наместо точка!Уреди

„од околу 2.5 до 3 милиони луѓе“

--58.7.206.97 (разговор) 11:40, 10 ноември 2010 (CET)Одговори[одговори]

Илија ЧашулеУреди

Тргнете го пасусот за Илија Чашуле и неговото „откритие“. Тоа е псевдонаука, а Сител на никој начин не е веродостоен извор. --101.112.179.156 (разговор) 23:14, 21 февруари 2012 (CET)Одговори[одговори]

Кај се тие 5 милиона луѓе?Уреди

Тој извор не постои. Сметам дека треба да се сложи некоја понормална цифра. Proudbulgarian (разговор) 02:41, 15 октомври 2012 (CEST)Одговори[одговори]

предлог за додаток на надворешна врска на страницата за македонски јазикУреди

Бесплатни мултимедијални педагошки материјали за изучување на македонски јазик: Macedonian Language E-Learning Center http://macedonianlanguage.org 107.218.24.186 (разговор) 03:38, 20 септември 2013 (CEST)д-р 03:39, 20 септември 2013 (CEST)Б. Б. ВилсиОдговори[одговори]

Назад на страницата „Македонски јазик“.