Предлошка:Родителска категорија/doc

Edit-paste.svg
Ова е страницата за предложна документација за {{Родителска категорија}}.
Не е наменета да се гледа непосредно. Доколку користи променливи, некои врски може да се прикажуваат како прекинати. Не ги променувајте овие променливи со кодови на имиња на страници или URL.

КористењеУреди

Означувајте ги родителските категории со {{Родителска категорија/doc}} за да ги известите уредниците дека таа треба да остане релативно празна. Категориите ќе бидат додадени во следечката категорија Категорија:Родителски категории.

Други предлошки за категорииУреди

За именски простори

Одржување