Предлошка:КатРаспределба/doc

Edit-paste.svg
Ова е страницата за предложна документација за {{КатРаспределба}}.
Не е наменета да се гледа непосредно. Доколку користи променливи, некои врски може да се прикажуваат како прекинати. Не ги променувајте овие променливи со кодови на имиња на страници или URL.

Поставувањето на {{КатРаспределба}} на одредена категорија ја додава истата во Категорија:Категории за распределување.

КористењеУреди

Поставувајте го оваа предлошка на категории што се полни со страници коишто би требало да бидат во соодветна подкатегорија.

Други предлошки за категорииУреди

За именски простори

Одржување