Порторико на Олимписките игри

Порторико првпат настапил на Олимписките игри во 1948 година и оттогаш настапил на сите натпреварувања.

Порторико на Олимписките игри

Знаме на Порторико
МОК-код  PUR
НОК Олимписки комитет на Порторико
COPR-врска (шпански)
Олимписка историја
Летни олимпијади
1948 • 1952 • 1956 • 1960 • 1964 • 1968 • 1972 • 1976 • 1980 • 1984 • 1988 • 1992 • 1996 • 2000 • 2004 • 2008 • 2012
Зимски олимпијади
1984 • 1988 • 1992 • 1994 • 1998 • 2002 • 2006

Порторико на Зимските олимписките игри за првпат учествувал во 1984 година. Порториканските спортисти на Олимписките игри имаат освоено 8 медали.

Националниот олимписки комитет на Порторико бил основан во 1948 година и бил признаен истата година.

Освоени медали на ЛОИ  
Место   Злато   Сребро   Бронза Вкупно
Лондон 0 0 1 1
Хелсинки 0 0 0 0
Мелбурн и Стокхолм 0 0 0 0
Рим 0 0 0 0
Токио 0 0 0 0
Мексико Сити 0 0 0 0
Минхен 0 0 0 0
Монтреал 0 0 1 1
Москва 0 0 0 0
Лос Анџелес 0 1 1 2
Сеул 0 0 0 0
Барселона 0 0 1 1
Атланта 0 0 1 1
Сиднеј 0 0 0 0
Атина 0 0 0 0
Пекинг 0 0 0 0
Лондон 0 1 1 2
Вкупно 0 2 6 8
Освоени медали на ЛОИ  
Место   Злато   Сребро   Бронза Вкупно
Сараево 0 0 0 0
Калгари 0 0 0 0
Албервил 0 0 0 0
Лилехамер 0 0 0 0
Нагано 0 0 0 0
Солт Лејк Сити 0 0 0 0
Торино Порторико не учествувал
Ванкувер Порторико не учествувал
Сочи Порторико не учествувал
Вкупно 0 0 0 0