Перу на Олимписките игри

Перу првпат настапил на Олимписките игри во 1936 година и оттогаш настапил на сите натпреварувања освен на Летните олимписки игри во 1952 година.

Перу на Олимписките игри

Знаме на Перу
МОК-код  PER
НОК Олимписки комитет на Перу (COP)
Олимписка историја
Летни олимпијади
1900 • 1936 • 1948 • 1952 • 1956 • 1960 • 1964 • 1968 • 1972 • 1976 • 1980 • 1984 • 1988 • 1992 • 1996 • 2000 • 2004 • 2008 • 2012 •
Зимски олимпијади
2010 • 2014 •

Перу на Зимските олимписките игри досега нема учествувано. Перуанските спортисти на Олимписките игри имаат освоено 4 медали од кои 1 златен.

Националниот олимписки комитет на Перу бил основан во 1924 година и бил признаен во 1936 година.

Освоени медали на ЛОИ  
Место   Злато   Сребро   Бронза Вкупно
Берлин 0 0 0 0
Лондон 1 0 0 1
Хелсинки Перу не учествувал
Мелбурн и Стокхолм 0 0 0 0
Рим 0 0 0 0
Токио 0 0 0 0
Мексико Сити 0 0 0 0
Минхен 0 0 0 0
Монтреал 0 0 0 0
Москва 0 0 0 0
Лос Анџелес 0 1 0 1
Сеул 0 1 0 1
Барселона 0 1 0 1
Атланта 0 0 0 0
Сиднеј 0 0 0 0
Атина 0 0 0 0
Пекинг 0 0 0 0
Лондон 0 0 0 0
Вкупно 1 3 0 4