„Очудувања 3“ — збирка куси раскази од повеќе македонски автори, објавена во 2019 година од издавачката куќа „Бегемот“ во рамките на едицијата „Наше маало“.

Содржина уреди

Збирката ги содржи следниве 14 раскази:[1]

Технички одлики уреди

Збирката, со обем од 73 страници и димензии од 18 сантиметри, е испечатена во 2018 година, во печатницата „Графоден“ во Скопје. Таа е каталогизирана во НУБ „Св. Климент Охридски“, Скопје и ја носи меѓународната ознака ISBN 978-608-4869-05-4.[2] Графичкото уредување е дело на Наталија Лукомска. Објавувањето на книгата било финансиски помогнато од Град Скопје.[3]

Наводи уреди

  1. Очудувања 3. Скопје: Бегемот, 2019.
  2. Очудувања 3. Скопје: Бегемот, 2019, стр. 73.
  3. Очудувања 3. Скопје: Бегемот, 2019, стр. 2.