ОУ „Гоце Делчев“ - Конче

основно училиште во Конче

Основно училиште „Гоце Делчев“ (официјално: Основно општинско училиште „Гоце Делчев“ - Конче; скратено: ООУ „Гоце Делчев“) — единствено основно училиште во селото Конче, но и во целата истоимената општина. Училиштето се наоѓа во непосредна близина на главната манастирската црква „Св. Стефан“.

Гоце Делчев

Главниот влез на училиштето
Главниот влез на училиштето
Место
Општина: Општина Конче
Наречено по: Гоце Делчев
Нас. место: Конче
Местоположба

Карта

Основни информации
Настава на: македонски и турски
Контактни информации
Е-пошта gocedelcevkonce@yahoo.com
Телефон 032/649-145

Подрачни училишта уреди

Во рамките на општинското основно училиште „Гоце Делчев“ се наоѓаат и четири подрачни основни училишта од прво до петто одделение, а чии ученици подоцна наставата ја продолжуваат во средишниот објект на училиштето во селото Конче. Овие училишта се:

  1. Подрачно основно училиште „Гоце Делчев“ во село Габревци
  2. Подрачно основно училиште „Гоце Делчев“ во село Горни Липовиќ
  3. Подрачно основно училиште „Гоце Делчев“ во село Долни Липовиќ
  4. Подрачно основно училиште „Гоце Делчев“ во село Ракитец

Галерија уреди


41°29′51″N 22°22′35″E / 41.49750° СГШ; 22.37639° ИГД / 41.49750; 22.37639