Ноли де Кастро

Мануел "Ноли" Леутерио де Кастро, Jр. (роден на 6 јули 1949) — политичар и поранешен телевизиски новинар на Филипините. Де Кастро беше избран Сенатор во 2001 и беше избран за потпретседател на Филипините во 2004. Трој е исто така и секретар за домаќинство и урбан развој.

Ноли де Касрто
Ноли де Кастро

Во служба
На функција од 
30 јуни 2004

Роден
Партија Koalisyon ng Katapatan at Karanasan sa Kinabukasan (2004)
независен (2001-2004, 2004-)
Сопружник Арлене Синсуат
Филипини
Coat of arms of the Philippines.svg

Оваа статија е дел од темата:
Политика на Филипините


Управување
Политичка Историја · Устав
Извршна
Претседател (список)
Глорија Макапагал-Аројо
20012010

Потпретседател (список)
Ноли де Кастро
20042010

Министерства
(список)

Конгрес
14-ти Конгрес
20072010
Сенат Дом
Претседател
Хуан Понсе Enrile
Претседател
Просперо Ногралес
Правен систем
Врховен суд

Шеф на правдата Рејнато Пуно
Арбитражен · Сандиганбајан
Апелационен суд · Омбудсман

Избори
Изборна комисија
Шеф: Ромео A. Бравнер
Заменик шеф:Хосе Мело
2013 | 2010 | 2007 | 2004 | 2001 | 1998
1995 | 1992 | 1987 | 1986 | Сите
Политички партии
Административна поделба
Главен град
Региони
Покраини
Градови
Општини
Барангаи
Надворешни врски
Влада
Човекови права