Незир Незири (албански: Nezir Neziri; Вруток, Гостиварско, 5 мај 1924) — македонски учител и политички деец. Бил учесник во НОАВМ уште од 1943 и член на КПМ од 1944 година. Завршил учителска школа. Бил учител и директор на училиште, повереник за градежништво на Општинскиот народен одбор во Гостивар и пратеник во Републичкиот собор на Собранието на СРМ во 1970 година[1].

Наводи уреди

  1. Македонска енциклопедија. II (прво. изд.). МАНУ. стр. 1042. ISBN 978-608-203-024-2 Проверете ја вредноста |isbn=: checksum (help).