Оливер Митковски

македонски глумец

Оливер Митковски (роден во 1974) — македонски театарски, филмски и телевизиски глумец. Во 1997 година дипломирал на Факултетот за драмски уметности во Скопје, во класата на Владимир Милчин. Вработен е во Македонскиот народен театар.

Оливер Митковски
Роден 1974
Националност Македонец
Познат по улогата во:
Самоуништување
Трето полувреме
Занимање глумец

Театарски претстави Уреди

 • Не се клади на Енглези
 • Подемот и падот на кабарето
 • Вечната куќа
 • Изгубени германци
 • Ромео и Џулиета
 • Така било пишано
 • Троил и Кресида
 • Суд
 • Лет во три глави
 • Мара/САД
 • Кралот Иби
 • Ревизор
 • Близок град
 • Слепци
 • Црнила 005
 • Сцени од животот
 • Дипломец
 • Домар
 • Белите коњи
 • Ослободување на Скопје
 • Пер Гинт
 • Мајсторот и Маргарита
 • Дух
 • Мурлин Мурло
 • Животот на Молиер
 • Ромео и Џулиета
 • Така било пишано
 • Сомнително лице
 • Магдо љубов моја
 • Павиљони
 • Тартиф
 • Една за по пат
 • Камен на мудроста
 • Експеримент 999
 • Пат за парамарибо
 • Црнила
 • Екстази
 • Разговор во 4 очи

Филмографија Уреди

Филмографија на глумецот Оливер Митковски
Год. Назив Улога
1990.-те
1996. Самоуништување ТВ филм
1997. Intiharin el kitabi ТВ филм
1997. Џипси меџик ТВ филм УН војник
2000.-те
2003. Седум приказни за љубота и свршувањето ТВ серија
2004. Бубачки Краток филм
2010.-те
2012. Скопје ремикс ТВ филм
2012. Трето полувреме ТВ филм Jordan
2013. Изгубени Германци ТВ-филм Рик
2013-2015. Тврдокорни ТВ серија
2017. Фамилијата Марковски ТВ серија Емил исцелител
2017. Инсајдер ТВ серија Адвокат
2013. Еј! ТВ филм
2018-2022. Преспав ТВ серија Еди Изворски
2018. Сонот на крвта и душата ТВ филм Дарко
2019. 5 плус Фамилија ТВ-серија Водител
2019. Ефектот на Среќа ТВ-филм Франк
2020.-те
2020. Хомо ТВ-филм
2020. Му се јавувам на татко ми ТВ-филм Таткото
2022 Мими ТВ-филм Андреј
2022-2023 Тин Камп ТВ-серија Златко
2023 М ТВ-филм Слаб човек
2023 Емил врати се ТВ-филм

Надворешни врски Уреди