Лото, лото (телевизиска серија)

Лото, лотомакедонска телевизиска серија од 2003 година во режија на Коле Ангеловски, кој е автор и на сценариото. Серијата е снимена во продикција наМРТ. Серијата се состои од 5 епизоди со времетраење од 40 минути. Главните улоги ги толкуваат: Владимир Ангеловски, Бранко Бенинов, Благоја Спиркоски-Џумерко, Андон Јовановски, Владимир Талески и Трајче Иваноски.

„Лото, лото“
РежисерКоле Ангеловски
ПродуцентКоле Ангеловски
Главни улогиВладимир Ангеловски
Бранко Бенинов
Благоја Спиркоски-Џумерко
Андон Јовановски
Владимир Талески.
Премиера2003
ЗемјаМакедонија Македонија

Улоги уреди

Глумец Улога
Владимир Ангеловски /
Благоја Спиркоски-Џумерко /
Бранко Бенинов /
Андон Јовановски /
Марија Кондовска /
Владимир Талески /
Трајче Иваноски