Книжевен жезол

Книжевен жезол претставува награда за поетски опус со високи естетски вредности што го доделува Друштвото на писателите на Македонија. Традиционално се порогласува на од одборот на манифестацијата „Празник на липите“ во ноември, а признанијата на добитниците се враченуваат на централната приредба во јуни секоја година.


ЛауреатиУреди

НаводиУреди