Извршен совет на Собранието на Македонија од февруари 1953

Извршниот совет на Народното Собрание на НР Македонија од февруари 1953 е формиран на 3 февруари 1953 година. Ја врши својата функција кратко, до 19 декември 1953 година, кога е избран нов состав на Извршниот совет.

Состав на Извршниот советУреди

Составот на владата е следниот:[1]

ИзвориУреди

  1. Службен весник на Народна Република Македонија 9/53, 3 стр.