Западнофиџиско-ротумски јазици

(Пренасочено од Западнофиџиски јазици)

Западнофиџиско-ротумскиот јазици — мала подгрупа на централнотихоокеанските јазици во состав на океанските јазици. Јазиците се зборуваат во Фиџи и Ротума.

Западнофиџиско-ротумски јазици
Географска
распространетост:
Фиџи и Ротума
Класификација:австронезиски
Гранки:
Ethnologue:1155-16

ЈазициУреди

Во оваа група се наоѓаат следните јазици[1]:

НаводиУреди

ПоврзаноУреди