Намоско-најтасирско-серуански јазик

Намоско-најтасирско-саруански јазикцентралнотихоокеански јазик, дел од групата на океански јазици. Јазикот го зборуваат околу 700 жители во Фиџи.[1]

Намоско-најтасирско-саруански јазик
Застапен воФиџи
ПодрачјеНамоси, Серуа, Најтасири
Говорници1.600  (2000)
Јазично семејство
Јазични кодови
ISO 639-3bwb

НаводиУреди

ПоврзаноУреди

Надворешни врскиУреди