Едвард Елгар

Сер Едвард Елгар (2 јуни 1857 - 23 февруари 1934) — англиски композитор. Иако Елгар често се смета како типичен англиски композитор, повеќето од неговите музички влијанија се од континентална Европа.

Надворешни врскиУреди

Викицитат има збирка цитати поврзани со: