Глорија Макапагал-Аројо

Марија Глорија Макараег Макапагал-Аројо (р. 5 април 1947) е четиринаесеттиот претседател на Филипините. Таа е втора жена претседател на Филипините и ќерка на поранешниот филипински претседател Диосдадо Магапагал.

Глорија Макапагал-Аројо
Глорија Макапагал-Аројо

Во служба
На функција од 
20 јануари 2001

Роден 5 април 1947
Сан Хуан, Рисал, Филипини
Партија LDP (1992 – 1998)
Lakas-CMD (1998 – present)
KAMPI (1997 – present)
Сопружник Хосе Мигел Аројо
Религија Римокатолик
Потпис