Партнер за слободни Филипини

(Пренасочено од Kabalikat ng Malayang Pilipino)

Партнер за слободни Филипини (филипински: Kabalikat ng Malayang Pilipino или скратено KAMPI, порано како Kabalikat ng Mamamayang Pilipino - Партнер на филипинските граѓани) — политичка партија на Филипините. Таа е матична партија на филипинскиот претседател Глорија Макапагал-Аројо.

Партнер за слободни Филипини
Kabalikat ng Malayang Pilipino
(KAMPI)
Претседавач Маргарита „Тингтинг“ Кохуангко
Претседател Роналдо Пуно
Главен раководител Глорија Макапагал-Аројо
Генерален секретар Емилио Танхуатко
Основана 1997
Политичка идеологија Либерален конзервативизам [се бара извор]
Политичка позиција Центар [се бара извор]
Меѓународно здружение Нема
Бои Златна, бела, сина
Портал kampi.ph
Поврзано Политика на Филипините

Список на партии


Предлошка:Политика наФилипините