Влада на Јоргос Папандреу

Владата на Република Грција се состои од раководителите на главните министерства на земјата, формирајќи го Министерскиот совет. Владата е носител на извршната власт и е носител за раководењето на државата.

Влада Име Период
Премиер Јоргос Папандреу 6 октомври 2009
Вицепремиер Теодорос Пангалос 7 октомври 2009
Вицепремиер и Министер за финансии Евангелос Венизелос 17 јуни 2011
Министер за внатрешни работи Харис Кастанидис 17 јуни 2011
Министер за административна реформа Димитрис Репас 17 јуни 2011
Министер за надворешни работи Ставрос Ламбринидис 17 јуни 2011
Министер за одбрана Панос Беглитис 17 јуни 2011
Министер за регионален развој Michalis Chrysochoidis 7 септември 2010
Министер за животна средина Јоргос Папаконстантину 17 јуни 2011
Министер за образование Ана Дијамантополу 7 октомври 2009
Министер за транспорт и врски Јанис Рагузис 17 јуни 2011
Министер за труд и социјална политика Јоргос Коутроуманис 17 јуни 2011
Министер за здравство Андреас Ловердос 7 септември 2010
Министер за земјоделство Костас Скандалидис 7 септември 2010
Министер за правда Милтијадис Папајоану 7 октомври 2009
Министер за заштита на граѓаните Христос Папуцус 7 септември 2010
Министер за култура и туризам Павлос Геруланос 7 октомври 2009
Државен министер Илијас Мосијалис 17 јуни 2011