Википедија:Уредувачки натпревари 2018/Статистика

Во текот на 2018 година се одржале уредувачки натпревари на следните теми:

  1. Википедија:Уредувачки натпревар/1000 статии што секоја Википедија мора да ги има;
  2. Википедија:Уредувачки натпревар/СИЕ Пролет 2018;
  3. Википедија:Уредувачки натпревар/Временски периоди; и
  4. Википедија:Уредувачки натпревар/Острови.

Учесници уреди

Број Маратон Учесници
1. 1000 статии што секоја Википедија мора да ги има BlueEagle1, C1600, Тиверополник, 19user99, P.Nedelkovski, Kristina222, Uvtarex, Kiril Simeonovski (Ж), Ehrlich91 (Ж), Македонец (Ж)
2. СИЕ Пролет 2018 Тиверополник, Uvtarex, 19user99, Bjankuloski06, BlueEagle1, P.Nedelkovski, PowerBUL, Kiril Simeonovski (Ж), Ehrlich91 (Ж), Македонец (Ж)
3. Временски периоди Тиверополник, 19user99, P.Nedelkovski, Uvtarex, Kiril Simeonovski (Ж), Ehrlich91 (Ж), Македонец (Ж)
4. Острови Тиверополник, Uvtarex, Bjankuloski06, BlueEagle1, Thelibrarian1973, Matej Jurukov, Kiril Simeonovski (Ж), Ehrlich91 (Ж), Македонец (Ж)
  • (Ж) — член на жири-комисија

Статистики уреди

Мерка Опис Натпревар Резултат
Создадени статии вкупен број на создадени статии на Википедија 1000 статии што секоја Википедија мора да ги има 24
СИЕ Пролет 2018 283
Временски периоди 1
Острови 124
Вкупно 432
Подобрени статии вкупен број на подобрени постоечки статии на Википедија 1000 статии што секоја Википедија мора да ги има 45
СИЕ Пролет 2018 2
Временски периоди 233
Острови 12
Вкупно 292
Вклученост на заедницата вкупен број на различни учесници на натпреварите Вкупно 14

Поврзано уреди