Википедија:Уредувачки натпревари 2016/Статистика

Во текот на 2016 година се одржале три уредувачки натпревари на следните теми:

  1. Села во Егејска Македонија;
  2. СИЕ Пролет 2016;
  3. Свето Римско Царство;
  4. Градови во Европа; и
  5. Француска книжевност.

Учесници уреди

Број Маратон Учесници
1. Села во Егејска Македонија Тиверополник, Ehrlich91, Bjankuloski06, Македонец, Инокентиј, Kiril Simeonovski (Ж), MacedonianBoy (Ж), Boyan (Ж)
2. СИЕ Пролет 2016 Bjankuloski06, P.Nedelkovski, Kiril Simeonovski (Ж), Ehrlich91 (Ж)
3. Свето Римско Царство Тиверополник, Ehrlich91, Инокентиј, Bjankuloski06, LionmindMKD, Kiril Simeonovski (Ж), Sazdo (Ж)
4. Градови во Европа Тиверополник, P.Nedelkovski, TheGreatMKD, M4r51n, Иван Ж, Kiril Simeonovski (Ж), Ehrlich91 (Ж), Sazdo (Ж)
5. Француска книжевност SmartM&M, P.Nedelkovski, Retrohead, Тиверополник, Kiril Simeonovski (Ж), Ehrlich91 (Ж), Sazdo (Ж)
  • (Ж) — член на жири-комисија

Статистики уреди

Мерка Опис Натпревар Резултат
Создадени статии вкупен број на создадени статии на Википедија Села во Егејска Македонија 106
СИЕ Пролет 2016 55
Свето Римско Царство 101
Градови во Европа 151
Француска книжевност 214
Вкупно 627
Создадени предлошки вкупен број на создадени предлошки на Википедија Села во Егејска Македонија 0
СИЕ Пролет 2016 0
Свето Римско Царство 1
Градови во Европа 0
Француска книжевност 0
Вкупно 1
Подобрени статии вкупен број на подобрени постоечки статии на Википедија Села во Егејска Македонија 313
СИЕ Пролет 2016 1
Свето Римско Царство 4
Градови во Европа 9
Француска книжевност 8
Вкупно 335
Вклученост на заедницата вкупен број на различни учесници на натпреварите Вкупно 16

Поврзано уреди